keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Miben tudunk segíteni?

„… a pályaorientáció egy olyan folyamat, amely a tanuló egyéni igényeinek figyelembevételével segíti a megfelelő pálya, szakma kiválasztását a lehető legszélesebb információnyújtás révén.”

 

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara évek óta aktív szereplője a megyében zajló pályaválasztási törekvéseknek. Pályaválasztási tanácsadóink információkkal, tanácsadással, szakmai támogatással segítenek az általános iskola pedagógusainak, szülőknek és a diákoknak egyaránt.

Fontos tényező, hogy a megalapozott és jó döntéshez szükséges a diákoknak ismerni saját képességüket, érdeklődésüket, hogy életútjuk fontos szakaszában megfelelő pályát, szakmát válasszanak.

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs csapatának kiemelt célja, hogy hiteles információkat adjon a megye képzési kínálatáról, a szakképzés intézményeiről és az ösztöndíjak rendszeréről minden érdeklődő számára.

A Kamara külön szolgáltatásokat nyújt az iskolai intézményeknek, s külön lehetőségeket a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik számára.

A közös munkához számos lehetőséget kínálunk. Ezen programok megvalósításában a kamarai tanácsadók mellett aktív szereplőként vesznek részt a szakképző intézmények, a pályaválasztást segítő állami és civil szervezetek, vállalkozások.

A Kamara pályaorientációs csapata számos online felületen fent van posztokkal és videókkal, megcélozva a fiatalabb generációkat és a szüleiket is egyaránt. Zalai Pályaválasztók néven megtalálható a csapat a Facebookon, Instagramon, Youtube-on és Tiktokon, míg a Wattpadon Hanna blogja címmel pályaválasztási blogot indított minden héten új bejegyzéssel.