keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2023

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére és az ÉVOSZ közreműködésével az az évente frissített kiadvány, amely a határon átnyúló építőipari szolgáltatásokra vonatkozó szabályokat ismerteti.

A magyar gazdaságra jellemző az évszázadokra visszanyúló, jelentős német és osztrák piaciirányultság.
A határon átnyúló építőipari szolgáltatásokra vonatkozó korlátozások több éve megszűntek már, lehetővé vált a munkaerő-kölcsönzés is, valamint a magyar munkavállalók is korlátozások nélkül vállalhatnak munkát németországi és ausztriai székhelyű munkáltatóknál.
A kiadvány részletes ismertetést ad azokról a tudnivalókról, amelyeket a vállalkozóknak németországi és ausztriai tevékenységük végzése során mindenképpen figyelembe kell venniük. A naprakész információk hasznos segítséget nyújtanak azoknak, akik már évek óta jelen vannak a német és az osztrák piacon, és azoknak is, akik  ezután szeretnének aktív piaci szereplőkké válni.
A kiadvány összefoglaló információkat ad a németországi és ausztriai foglalkoztatási és vállalkozási előírásokról, valamint az egyéni vállalkozók lehetőségeiről és a munkaerő-kölcsönzés feltételeiről.

A kiadvány elérhető kamaránk ügyfélszolgálatán, a ZMKIK székházában.
Cím: Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 24.