keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Új alkalmazás segíti a vállalkozókat a forrásbevonásban

Kifejezetten a kkv-szektor számára fejlesztettek ki egy új magyar alkalmazást, mely a financiális lehetőségek részletesebb bemutatását tűzte ki célul és a forrásbevonásban segíti a mikro-, kis- és középvállalkozásokat.

A díjmentes applikáció a Forrástérkép nevet kapta, és a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működik. A fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) a kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával jött létre – adta hírül az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

Az alkalmazásra azért is volt szükség, mert ezzel is segíteni szeretnék a kkv-k versenyképességének növelését. „Számos támogatott finanszírozási program érhető el az országban a kis- és középvállalkozások számára, de az aktuális forrásokról megtalálható információk nem kellőképpen áttekinthetők. A Forrástérkép célja, hogy az adott vállalkozás számára a tervezett projektjének finanszírozási lehetőségeiről minél teljesebb, személyre szabott képet biztosítson” – mondta Németh Olivér, az IFKA szakmai igazgatója.