keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Transzferár dokumentáció készítése a gyakorlatban

A 2023-as évtől a bevallásra kötelezetteknek a társasági adó bevallás részeként a transzferár dokumentáció minden lényeges tartalmi eleméről információt kell szolgáltatniuk. A téma fontosságára tekintettel a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. december 07-én előadást tartott a kamara székházában.

A konzultációval egybekötött tájékoztató fórum célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a jogszabályváltozásokkal járó kötelezettségeiket, illetve, hogy maguk is el tudják majd készíteni a NAV által előírt transzferár dokumentációt.

Kiss Péter okleveles jövedelemadó-szakértő, a Trutax Kft. ügyvezetője előadásában egyrészt arra fókuszált, hogy milyen jogszabálymódosítások történtek az elmúlt időszakban s hogy ezzel kapcsolatban mire érdemes figyelni, másrészt az adóhatósági ellenőrzések során szerzett tapasztalatait is megosztotta a jelenlévőkkel.

A fórum másik meghívott előadója dr. Szücs Gábor közgazdász, a Céginformáció.hu Kft. ügyvezetője volt. A szakember gyakorlatorientált előadásában bemutatta a transzferár dokumentáció készítésének lépéseit.

A résztvevők az előadásoknak köszönhetően mind elméleti, mind gyakorlati szempontból hasznos információkkal gazdagodtak.