keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Tanulóból Tanítóvá – Mesterlevél átadás a kamaránál

A sikeres vizsgákat követően nyolc fodrász és hat cukrász szakember tette le fogadalmát és vehette át mesterlevelét november 23-án, a Kamarák házában. A szakembereket és a meghívott vendégeket Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, az ünnepélyes rendezvényen megjelent Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja – aki a Zala Megyei Közgyűlés alelnökeként is köszöntötte a mestereket -, valamint Szabó Károly a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja.

„Nehéz ma jövőt tervezni, de az a szakember, aki tanul, folyamatosan képezi magát, az mégis a jövőbe vetett hitéről tesz tanúbizonyságot” – fogalmazott köszöntőjében Kovács Dezső, hozzátéve, a tudás egyben a ma nagyon fontos alkalmazkodó képesség feltétele is. Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés elismerését is tolmácsolva arra mutatott rá, hogy a mesteri cím elérése a szakma gyakorlásának csúcsát jelenti, ugyanakkor a mai felgyorsult világban legalább ilyen fontos látni, hogy a csúcson maradni legalább ekkora kihívást jelent majd. A „régi” mesterek nevében Sendula Péter szakácsmester köszöntötte a kollégákat, a most avatott mesterek nevében Mester Anita köszönte meg a felkészítők munkáját és a lehetőséget. „Tanulóból tanítóvá váltunk” – fogalmazott, utalva a mesterek évszázados szerepére az utánpótlás-nevelés területén.

A cukrász szakmában Mesterlevelet vehetett át Bagladi Gabriella, Borongics Anett, Domina-Kiss Veronika, Flórián Alexandra, Kövér Zoltánné és Völlerné Pál Mónika. A fodrász szakmában Cserépné Somogyi Renáta, Csillag Balázs, Fekete Nikolett Légárt Gyöngyi Zsófia, Lukácsné Szitkovics Rebeka, Mester Anita, Peresztegi Adrienn és Süle Gábor vehette át Mesterlevelét.

Az ünnepség keretében köszöntötte a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei, megrendezését tekintve rendhagyó WorldSkills világversenyen, a víz-, gáz-. és fűtésszerelő versenyszámban ezüstérmet szerző megyeszékhelyi Offner Mártont. A mesterlevél átadó ünnepségről bővebb beszámolót a Zalai Gazdaság novemberi számában olvashatnak.

Gratulálunk a frissen avatott mestereknek!