keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Tájékoztató az informatikai szakmák OSZTV online versenyéhez

Kedves Versenyzők!

Üdvözöljük a 2022/2023. tanévi INFORMATIKAI SZAKMACSOPORT / INFORMATIKA ÉS TÁVKÖZLÉS ÁGAZAT Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén:

  • Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
  • Műszaki informatikus
  • Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
  • Szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus
  • Távközlési technikus

szakmákban.

A fenti szakmákban a verseny az MKIK Oktatási portálon (továbbiakban: portál) kerül lebonyolításra.

A portálon önregisztrációra nincsen lehetőség, bejelentkezni pedig csak aktivált felhasználói fiókkal lehet. A versenyzők a versenyre történő jelentkezéskor leadott email címmel lesznek a portálra regisztrálva, ezzel fognak tudni bejelentkezni. A portálra történő regisztrációt központilag a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi.

Regisztrációt követően az email fiókjába érkezni fog egy aktiváló email, melynek segítségével aktiválni tudja magát a portálon. Az e-mailben található hivatkozásra kattintva (vagy böngészőbe másolva) megnyílik a portál aktivációs felülete, ahol be kell állítsa a jelszavát, mellyel később a portálra be tud jelentkezni. Ezt a jelszót jegyezze fel magának! Elfelejtett jelszó esetén lehetőség van új jelszót igényelni a portál bejelentkezési képernyőjéről.

Az aktiváló email a kiküldéstől számítva 10 napig érvényes, de kérjük legkésőbb december 23-ig végezze el az aktiválást!

Amennyiben az aktiválást nem sikerül elvégezni a megadott határidőre, azt kérjük írásban jelezze a peller.krisztian@mkik.hu címre küldött levelében, majd 10 napon belül új aktiváló emailt küldünk Önnek. Levelében kérjük tüntesse fel a nevét és a jelentkezéskor leadott email címét. Egyéb bejelentkezési problémát is a megadott email címre küldött üzenetben lehet jelezni.

A portál használatáról szóló segédletet csatoljuk jelen e-mailhez, mely a szakmasztar.hu honlapon is elérhető.

A portálon megtalálható egy gyakorló tesztfeladatsor, melynek segítségével gyakorolhat a vizsga feladatsorra. A gyakorló tesztfeladatsor korlátlanul használható.

Az előválogató versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi az illetékes területi kamarák közreműködésével, melyre a versenyfelhívás alapján 2023. január 19-én, online rendszer segítségével kerül sor.

Legkésőbb 2023. január 16-ig szükséges mindenkinek aktiválnia magát a rendszerben, a felületet kipróbálnia, mert ezt követően adatváltoztatásokra nem lesz lehetőség!

Javasoljuk a versenyszabályzat áttekintését, mely elérhető:

https://szakmasztar.hu/wp-content/uploads/2022/10/2023_Versenyszabalyzat.pdf

Az alábbi segédlet segítségül szolgál az online versenyekhez:

Segédlet_OSZTV_Informatika_2023