keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szerezd vissza a családodat – légy okosabb az okostelefonnál!

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2024. június 12-én (szerda) 17:00 órai kezdettel „Szerezd vissza a családodat – légy okosabb az okostelefonnál! címmel előadást tart.

A programról:

Az okostelefonok és az interaktív képernyők aktív részesei a családok mindennapjainak, különösen ott, ahol kamasz gyermekek vannak. Leginkább családi veszekedések, erőszakos tartalmak, folyamatosan a telefonon lógó gyermekek, beszippantott figyelem, énképzavar és ehhez hasonló problémák jutnak róla eszünkbe, ezekkel küzd a legtöbb család, ahol nem a megfelelő módon és időben került a gyermekek kezébe az okostelefon és azon keresztül a közösségi média. Egy gyermek, egy kamasz még nem felnőtt, nem rendelkezik a megfelelő védelmi mechanizmusokkal, nem képes önállóan, felelősen használni a közösségi médiát, ellenállni az algoritmusok figyelemmanipulációjának, számára mindez veszélyes üzem. Az előadáson arról fognak beszélni, mikor és milyen módon kerüljön a gyerek kezébe okostelefon, továbbá, ha függőség jeleit mutatja, miként hozhatjuk ki belőle, s vajon hogyan tudja megfelelően használni a digitális technológiát, mi a szülő szerepe, hogyan tud egy szülő valós értékrendet adni gyermekeinek ebben a gyorsan változó digitális világban.

Időpont: 2024. június 12. (szerda) 17:00 óra
Helyszín: Tudomány és Technika Háza – I. emelet (8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. )
Előadó:  Pöltl Ákos, az MCC Ifjúságkutató Intézet kutató szakértője, vezető oktató internethasználat és figyelemgazdaság témakörökben

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!