keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Regionális Gazdasági Fórumot tartottak a Sopronbánfalvi Kolostorban

A Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége 2024. március 20-án Regionális Gazdasági Fórumot tartott a Sopronbánfalvi Kolostorban.

A résztvevőket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte.
Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián Sopron gazdaságfejlesztési eredményeiről, jövőképéről, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig a magyar gazdaság helyzetéről és kihívásairól tartott előadást.
A rendezvényen került sor a Szövetség régiós elnökségének átadására is, melyet Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke jelképesen egy kulcs formájában vett át.
A Nyugat-dunántúli régió kereskedelmi és iparkamarái – Győr-Moson-Sopron Vármegyei, Vas Vármegyei, Zala Vármegyei, valamint a Soproni és Nagykanizsai Városi kamarák – 2003-ban hozták meg azt a döntést, hogy a szakmai munkájuk erősítése, a regionális feladatok egyeztetése, koordinálása, a kölcsönös előnyök figyelembevételének érdekében együttműködési megállapodást kössenek. Ennek a megállapodásnak az értelmében szövetséget hoztak létre, amely a mai napig is aktívan tevékenykedik.