keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Panaszkezelés – de hogyan?

A 2023. július 24-én hatályba lépett új panasztörvény megismerésére szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. szeptember 28-án.

Az új törvény értelmében a vállalatok belső visszaélés-bejelentési rendszer létrehozására és működtetésére kötelesek, amelyen keresztül a munkavállalók, a szerződéses partnerek és más érintettek akár anonim módon is bejelenthetik az általuk tapasztalt jogellenes cselekményeket, mulasztásokat.

A rendezvényen dr. Szabó Péter, az Adatbiztonság Bt. szakjogásza ismertette a visszaélések-bejelentéséről szóló törvény leglényegesebb részletszabályait, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen rendszer bevezetésének nemcsak belső/külső szervezési, jogi és informatikai részei vannak, hanem tájékoztatási kötelezettséget is vonz maga után.

Előadását követően dr. Szalár Edinától, a Zalaszám Informatika Kft. rendszerszervezési osztályvezetőjétől az általuk kifejlesztett visszaélés-bejelentési rendszer gyakorlati alkalmazását ismerhették meg a résztvevők.