keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

NAV ONYA módosítás

A  Nemzeti Adó- és Vámhivatal  Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás a vállalkozások számára nem létező adatbázisokra való hivatkozással nyújt segítséget a képesítési követelmények tekintetében.


A NAV Központi Irányítás Bevallás és Folyószámla-felügyeleti Főosztály tájékoztatása alapján a webalkalmazásban szereplő, az adózó tájékoztatását szolgáló információkat felülvizsgálták, a módosítás érdekében intézkedtek.

A fentieken túl arról tájékoztattak, hogy az egyéni vállalkozó által folytatott tevékenységhez tartozó végzettségre irányuló kérdéshez a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) által működtetett Pályaorientációs Portál (nive.hu) honlap, illetve az új szakmák bemutatását tartalmazó, az Innovatív Képzéstámogató Központ oldalán található adatbázisokra irányuló figyelemfelhívás került elhelyezésre. Ezeken az oldalakon található adatok további információt tartalmazhatnak a végzett tevékenységekre vonatkozóan. A szakképzettséget, középfokú végzettséget igénylő tevekénységek továbbra is a KSH honlapján kereshetőek. A KSH FEOR-08 adatbázisból állapítható meg, hogy az egyéni vállalkozó által folytatott tevékenység szakképzettséget vagy középfokú végzettséget igényel-e.

Amennyiben a tájékoztatási feladat ellátása során kérdésként merül fel, hogy a munkavállalónak minimálbér vagy garantált bérminimum járna, szintén a KSH FEOR-08 adatbázisa irányadó a képesítési szint meghatározásához.