keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Munkaerőpiaci Fórum a kamarában

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Trenkwalder Recruitment Kft. szakmai közreműködésével szervezte meg Munkaerőpiaci Fórumát „Munkaerő, de honnan?” címmel. A rendezvényen a téma iránt érdeklődő vállalkozások képviselői és HR vezetői vettek részt. A Fórum célja volt, hogy bemutassa a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet és lehetőségeket, jó gyakorlatokat, tapasztalatokat osszon meg a résztvevőkkel a munkaerő pótlással kapcsolatban.

Molnár Ágota ZMKIK általános alelnök köszöntő szavai után Szarvas Péter Recruitment Qualitiy Manager (Trenkwalder Recruitment Kft.) tartott előadást az adatvezérelt megoldásokról a HR piacon, majd Páli Nóra Services Leader (Trenkwalder Recruitment Kft.) mutatta be a diák-munkaerőpiacot. Az előadások után pódiumbeszélgetésre került sor a külföldi munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos tapasztalatokról. A pódiumbeszélgetésben Csirke Balázs (iSi Automotive Hungary Kft.) és Csizmazia Balázs (Ziehl-Abegg Kft.) vettek részt, a beszélgetést Vergerné Vincze Csilla (Trenkwalder Recruitment Kft.) moderálta.

A Munkaerőpiaci Fórum a megalakuló kamarai HR Club nyitórendezvényének tekinthető. A Club megalakulása után a kamara különböző típusú programokkal (workshopok, fórumok, jó gyakorlatok átadása, szakmai tanulmányutak) várja a vállalkozások képviselőit és az érdeklődőket. A ZMKIK ezen eseményein a szakma legfontosabb kérdéseire keresik a választ, a felmerülő problémákat vitatják meg a szakmában elismert szakemberek bevonásával, mellyel megkönnyíthetik a HR feladatok kihívásainak megoldását.