keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Logisztikai Park Címpályázat

A 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) pontja alapján a Gazdaságfejlesztési Minisztérium honlapján elérhetővé vált a Logisztikai Park Címpályázat és a hozzá kapcsolódó dokumentáció, (Pályázati útmutató, Pályázati felhívás és Adatlap) amelyben a logisztikai parkok intermodális logisztikai park, regionális logisztikai park vagy helyi logisztikai park minősítést szerezhetnek.

A Logisztikai Park cím viselője jogosult a jogszabályokban meghatározott támogatást igényelni, illetve a jogszabályokban vagy pályázati rendszerekben megfogalmazott támogatásra, kedvezményre pályázni. A Logisztikai Parkok esetében a címhez kapcsolódóan a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítása egyszerűsített eljárásrenddel valósul meg.

A „Logisztikai Park” cím elnyerésére pályázhat a logisztikai parkot megvalósítani, fejleszteni és üzemeltetni szándékozó, e célból megfelelő stratégiát kidolgozó:

  • gazdasági társaság,
  • helyi önkormányzat vagy
  • helyi önkormányzatok társulása

Pályázatot benyújtani csak magyar nyelven, kizárólag a pályázathoz készített, a pályázati útmutatóban közölteknek megfelelően kitöltött pályázati adatlapon és formanyomtatványon, valamint az előírt kötelező mellékletek hiánytalan csatolásával lehet.

A pályázatok elkészítésével kapcsolatosan a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ágazatfejlesztési Főosztálya az iparipark@gfm.gov.hu e-mail címen keresztül ad információt.