keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kemény Dénessel találkozhattak vállalkozóink Lentiben

A saját tapasztalat az, ami a siker kulcsa lehet az ember életében. Ez volt a a központi gondolata a „Szövetségben a vállalkozókkal” vállalkozásfejlesztési program keretében megvalósuló programnak, melynek vendége dr. Kemény Dénes válogatott vízilabdázó, olimpiai bajnok edző volt.

Az eseményre megtelt a Lenti Thermal Hotel Balance konferenciaterme vállalkozókkal, érdeklődőkkel. A program elején Horváth László, Lenti város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Molnár Ágota, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke vezette fel az előadást. Hangsúlyozta, hogy dr. Kemény Dénes személye és tapasztalatai kiváló alkalmat teremtenek a vármegye vállalkozóinak az inspiráció és motiváció megszerzésére, valamint annak megértésére, hogy vezetőként mi szükséges a stabilitás és a siker eléréséhez.

Az előadás során Bali György moderátorként beszélgetett dr. Kemény Dénessel olyan témákról, mint csapatmunka, siker, célok és vezetés. Dr. Kemény Dénes megosztotta a hallgatósággal vízilabda válogatott edzőjeként és a szakszövetség elnökeként szerzett tapasztalatait, amelyeket személyes élményekkel és humoros történetekkel fűszerezett.

Az előadő elmondta, hogy bár nem volt példaképe, mindig látott olyan tulajdonságokat másokban, amelyeket szívesen átvett volna. Nem félt tanácsot kérni tapasztaltabb kollégáktól, és ezekből a tanácsokból saját munkájába is beépített elemeket.

A beszélgetés során előkerült az utódlás, generációváltás problémaköre is. Dr. Kemény Dénes kiemelte, hogy sokan vetélytársat látnak az utódban ahelyett, hogy támogató szerepet vállalnának. Saját példájával illusztrálta ezt, amikor átadta a vízilabda válogatott edzői posztját Benedek Tibornak.

A rendezvény zárásaként dr. Kemény Dénes ars poeticáját is megosztotta: „Bármit is csinálsz az életben, azt vagy profi szinten, vagy sehogy!” – hangsúlyozva, hogy az eredményesség ad hitelességet a vállalkozásokban is.