keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Fókuszban a műszaki pálya! – Siker pályaválasztási program a Zalaegerszegi Duális ÁKK-ban

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft közös pályaorientációs programjának célja az volt, hogy az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak lehetőséget biztosítson személyes élmények és tapasztalatok gyűjtésére a gépészet ágazat szakmáit illetően.

A „Fókuszban a műszaki pálya!” címet viselő rendezvénynek 2023. november 9-én a Duális Ágazati Képzőközpont (8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18.) adott helyet.

A program keretében a 55 fő résztvevő tanuló a gépészet ágazat területén működő vállalkozások és szakképző intézmények (EuropTech Kft, Maszin Kft, Pylon 94 Kft, 3B Hungária Kft, Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum, Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft)  standjait felkeresve játékos formában ismerkedtek a szakmákkal, az üzemekben napjainkban zajló munkafolyamatokkal és a munkavégzéshez szükséges készségekkel, egyúttal megtekinthették a képzőközpont ipari környezetet szimuláló, modern technikával felszerelt üzemcsarnokát is.

A meghirdetett kérdőíves játékban minden tanuló leadta a kitöltött tesztlapot. A hibátlan válaszadók között a Közreműködők által felajánlott 20 db ajándékcsomag került kisorsolásra.

A nyerteseket az iskolájukon keresztül értesítjük!

A nyeremények átadására 2023.november 16-án (csütörtök) 16:30 órától kerül sor a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikumban (Munkácsy épülete fsz. 5-ös terem)