keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Fogyasztóvédelem a gyakorlatban

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara konzultációval egybekötött előadást tartott a 2024. januárjában hatályba lépett új fogyasztóvédelmi törvény változásairól.

A 2024. február 27. napján megtartott rendezvényen dr. Molnár Sándor, a Zala Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályának osztályvezetője tájékoztatta az érdeklődőket a legjelentősebb változásokról.

A fogyasztóvédelmi szakember előadásában kiemelte, hogy a módosító törvény elsősorban a békéltető testületek vonatkozásában hozott új rendelkezéseket: változtak az illetékességi területek, fő szabály szerint a békéltető testületek online járnak el, illetve a 200.000 Ft alatti ügyekben kötelező érvényű határozatot hoz a testület akkor is, ha a vállalkozás nem tett ún. alávetési nyilatkozatot.

Fentieken túlmenően a résztvevők egyrészt megtudhatták milyen mértékben emelkednek március 1. napjától a fogyasztóvédelmi és a piacfelügyeleti bírságok összegei, másrészt megismerhették előadónk hatósági ellenőrzések során szerzett tapasztalatait is.