keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Eredményesen lezajlott a Szakképzési Fórum

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2023. november 15-én „Fókuszban a szakképzés” címmel szakképzési fórumot szervezett a megye duális képzésben érintett vállalkozásainak és szakképző intézmények képviselőinek.

A Fórum célja az volt, hogy összefoglalja a szakképzés aktuális változásait és bemutatásra kerüljenek a KRÉTA Duális Moduljának fejlesztései. A duális képzés jogszabályi változásait dr. Klész Tibor duális képzési osztályvezető a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részéről mutatta be.

A szakképzést érintően több jogszabály módosult a nyár folyamán, ami kihat a szakirányú oktatásra. Változott 2023. augusztus 1-től az igénybe vehető adókedvezmény számolási metodikája. Szeptember 1-től új szabályok vonatkoznak a saját munkavállalók szakirányú oktatására, a képzésben részt vevők  szakképzéses munkaszerződéses bérére. Változott az éves szabadságok mértéke, kiadásának szabályai, valamint a szakképzési munkaszerződés megszűnésének időpontja.

A rendezvény második felében Szabó László oktatási igazgató (Educational Development Informatikai Zrt.) a KRÉTA Duális Moduljának  fejlesztéseiről új funkciókról valamint praktikus tanácsokkal látta el a résztvevőket a rendszer kezelésével kapcsolatban.