keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az online tér hatalma és a családi élet a XXI. században

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2023. június 9-én (péntek) 17.00 órai kezdettel ‘Az online tér hatalma és a családi élet a XXI. században‘ címmel előadást tart.

A XXI. század Információs Kora elhozta az állandó kapcsolatban levés lehetőségét, a szinte kezelhetetlen mennyiségű információt. Mindez elvezetett ahhoz, hogy a szeparációs szorongás elkerülése, a csend, az elmélyülés, a restaurációs leállások, mikor csak gondolkodunk, mélázunk, ábrándozunk – a múlt század cselekvéseinek tűnnek.
Azonban a jól működő emberi kapcsolatok kialakításához alapfeltétel az érzelmek, az érzelmi intelligencia, az empátia, melyekhez az offline „gyakorlás” elengedhetetlen.
Elhisszük-e, hogy az online tér felett mi gyakoroljuk a kontrollt, vagy a kutatóknak van igazuk, akik azt mondják a „pórázra kötött Én” hozzászokik a támogatáshoz és egyre nehezebben engedi el azt…
Változnak a családi élet és gyereknevelés problémái is, olykor jóval nehezebbnek látszanak. Mit kell megértenünk ahhoz, hogy jó kapcsolatban maradjunk?

Időpont: 2023. június 9. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ (8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.)

Előadó: Tari Annamária pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!