keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az euró árfolyamával és az euróbevezetéssel kapcsolatos vállalkozói vélemények

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet felmérést végez a hazai vállalkozások körében az euró árfolyamával és az euróbevezetéssel kapcsolatos vállalkozói véleményekről.

Jelen gazdasági helyzetben kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a vállalkozások számára a számukra legmegfelelőbb piaci környezetet biztosítsuk. Azonban ahhoz, hogy javaslatainkkal támogatni tudjuk a döntéshozókat és a Kormány hatékonyabb és rugalmasabban tudja kezelni a kialakult helyzetet, elsőkézből származó információkra van szükségünk. Ebben a kontextusban fontos számunkra az árfolyam érzékenységének vizsgálata és felmérése. Az árfolyamváltozások hatása jelentős lehet az exportáló vállalkozások likviditására, nyereségességére és versenyképességére egyaránt. Ennek megfelelően, szeretnénk megkérni Önöket, hogy szíveskedjenek segíteni és támogatni az MKIK GVI árfolyamváltozásokkal kapcsolatos vállalkozások érzékenységét feltérképező kutatásának a minél sikeresebb végrehajtását.
Kiemelt célunk, hogy a felmérés eredményeit felhasználva olyan javaslatokat tegyünk le a döntéshozók asztalára, amelyek még inkább támogatják vállalkozások stabilitását és növekedését az export területén.

Az online kérdőív ide kattintva érhető el.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2023. augusztus 11.