keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A XXI. század krízise – Itt a háború kora?

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2024. február 12-én (hétfőn) 17:00 órai kezdettel „A XXI. század krízise – Itt a háború kora?” címmel előadást tart.

A programról:

Vajon milyen hatalmi folyamatok határozzák meg a nemzetközi rendszert és az egyes nemzetállamok sorsát a következő időszakban?
A Magyarországtól távol vagy éppen a szomszédunkban zajló háborús események jelentős hatással vannak a világrendre, amelynek változása folyamatos és erősíti vagy éppen gyengíti az egyes térségben zajló folyamatokat.
Az ázsiai óriás, Kína az USA helyére törekszik, mialatt Amerika az egyre éleződő belső megosztottságon igyekszik úrrá lenni. Oroszország háborúja újjáéledéshez vagy hatalmi pozícióvesztéshez vezet? India erősödik, ugyanakkor Pakisztánnal egy nukleáris háború is fenyeget. Afrikában a három évtized alatt megduplázódott népesség ellátása okozhat problémát. Kérdés az is, merre tart Európa: létrejöhet-e a szuperállam, szétesik az Unió vagy kialakulhat valamilyen kompromisszum a különböző törekvések között?
Hogyan alakul a világrendet (át)alakító térségek sorsa és hogyan hat ez az egyes térségekben élők mindennapjaira?
Erről, és magáról a háborúkról tart előadást Demkó Attila a zalaegerszegi MCC-ben.

Időpont: 2024. február 12. (hétfő) 17:00 óra

Helyszín: Tudomány és Technika Háza – I. emelet (8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. )

Előadók: Dr. Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!