keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Világ 2023-ban – globális problémák magyar szemmel

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2023. január 10-én 17.00 órakor A Világ 2023-ban – globális problémák magyar szemmel címmel előadást tart.

Az instabil Dél (Nigériától Iránig) térsége messze van Magyarországtól, az ott zajló események mégis kihatással lehetnek a biztonságunkra, sőt mindennapi életünkre. A demográfia rendkívül fontos ebben a régióban, a térség legtöbb országában az emberiség történetében példátlan népességrobbanás zajlik. Afrika éves népességnövekedése 2,5 százalék, azaz 32 millió fő. Azaz tizennégy évenként az Európai Unió teljes 2020-as lakosságával, 448 millió fővel nő a populáció. Az orosz-ukrán háború által kiváltott élelmiszerár és energiaár növekedés, a műtrágya egyre nehezebb elérhetősége tovább fogja nehezíteni a helyzetet ebben a hatalmas térségben 2023-ban. Erről, és magáról a háborúról tart előadást Demkó Attila a zalaegerszegi MCC-ben.

Előadó: dr. Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője

Időpont: 2023. január 10. (kedd) 17.00 óra

Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-zalaegerszeg-a-vilag-2023-ban