keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A V4 múltja, jelene – és jövője?

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2023. szeptember 18-án (hétfő) 17:00 órai kezdettel „A V4 múltja, jelene – és jövője?” címmel előadást tart.

A Visegrádi Csoport (V4) idén ünnepelte megalakulásának 32. évfordulóját. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia rendkívül változatos évtizedeket tudhat maga mögött a regionális együttműködés terén. Az EU- és NATO-csatlakozás kulcsfontosságú célkitűzésének elérése mellett fontos sikereket tudnak felmutatni olyan területeken is, mint a migráció, de hullámvölgyek – sőt, „tetszhalott” periódusok – egyaránt előfordultak Visegrád történetében. Egyes politikusok és elemzők nem egy alkalommal eltemették már a platformot – legutóbb épp az orosz-ukrán háború kapcsán, amely valóban kitapintható feszültséget eredményezett a magyar és a másik három visegrádi kormány között. Milyen állapotban van ma a V4? Tényleg ennyire rossz a helyzet, s ha igen, van-e kiút? Hogyan befolyásolják a mindenkori lengyel-magyar kapcsolatok a V4 aktivitását?

A rendezvényen ezekre és hasonló kérdésekre keresik a választ Janik Szabolccsal, az MCC Politikatudományi Műhelyének kutatótanárával.

Időpont: 2023. szeptember 18. (hétfő) 17:00 óra

Helyszín: Tudomány és Technika Háza – I. emelet (8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. )

Előadó: Janik Szabolcs, az MCC Politikatudományi Műhelyének kutatótanára

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!