keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

EUREKA és EUROSTARS online pályázati tájékoztató

Az Enterprise Europe Network (EEN) tisztelettel meghívja Önt és kollégáit az alábbi online rendezvényre!

Kiknek szól? Nemzetközi pályázati részvételben érdekelt, kutatás-fejlesztés és innovációorientált kis- és középvállalkozások témafelelős vezetői. Most van a legmegfelelőbb idő a konzorciumépítésre!

Dátum és idő: 2023. február 23. (csütörtök) 10.00 – 11.00 óra

Helyszín: online. A csatlakozási adatokat a regisztrált résztvevők számára küldik el a rendezvény előtt.

Program:

10.00 – 10.05 KöszöntőHerbály István EEN Követ, az MKIK Kutatásfejlesztési és Innovációs Kollégium és a PBKIK Innovációs Bizottság elnöke

10.05 – 10.50 Előadás: Eureka és Eurostars pályázatok – Mészáros Gergely, NKFIH

10.50 – 11.00 Kérdések és válaszok – Mészáros Gergely, NKFIH

A témákról röviden: Az Eurostars innovatív KKV-kat és partnereiket támogatja nemzetközi K+F+I projektek keretében, bármely területről. A pályázatokat 2023. február 10. – április 13. között lehet beadni. Az Eureka-projektek célja új termékek, technológiák, eljárások kifejlesztése nemzetközi együttműködés keretében. Pályázni ipari (alkalmazott) kutatásra, kísérleti fejlesztésre lehet. A hazai Eureka-pályázat következő beadási határideje a hagyományos (network) projektrésztvevők számára várhatóan 2023 első fele.

Az előadóról: Mészáros Gergely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal Nemzetközi Főosztályának és jogelődeinek munkatársa. Az innovatív kis- és középvállalkozások piacközeli projektjeit támogató Eureka és Eurostars Program Nemzeti Projekt Koordinátora. A Horizont 2020, majd a Horizont Európa Program ipari és biztonsági kutatási projektjeit lefedő programrészeinek Programbizottsági Tagja és Nemzeti Kapcsolattartója. Emellett a kétoldalú tudománydiplomáciai kapcsolatok egyik referenseként felel az Izraellel folytatott bilaterális kutatás-fejlesztési-innovációs pályázatok gyakorlati menedzsmentjéért.

A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött – 2023. február 21. nap végéig!

Regisztrációhoz kérjük, KATTINTSON IDE!

Előzetes kérdéseiket ezen a címen várják: een@pbkik.hu

A rendezvény szervezője az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciuma. A rendezvény szakmai partnere a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, támogatója az MKIK Kutatásfejlesztési és Innovációs Kollégiuma.