keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A stílusos megjelenés alapjai – irányzatok a hétköznapokban és a politika világában

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium 2023. november 15-én (szerda) 17:00 órai kezdettel „A stílusos megjelenés alapjai – irányzatok a hétköznapokban és a politika világában” címmel előadást tart.

Az előadás első részében a stílusé, a vizuális kommunikációé lesz a főszerep; a divat és a stílus viszonya, a megjelenés méltósága. Mennyire határozza meg a személyes stílusunk a személyiségünk által közvetített üzenetet? Az esztétika profizmusa, azaz a könnyen felépíthető és jól használható ruhatár alapjai. A dress code, a nagy öltözködési irányzatok: a street fashion, a casual és a klasszikus business megjelenés elválasztása, a new look, azaz a kombinált öltözködés alapjai.
A második rész súlypontja a politika színterén felismerhető kommunikáció a stílussal, politikus személyiségek és stílus verziók, az öltözködéssel való üzenet a politika világában. Milyen legitimációt és hitelességet ad a ruházat, mennyire érdemes a politikusnak egy adott üzenethez, célcsoporthoz „öltözködnie”? Fókuszba kerülnek a közelmúlt és napjaink olyan politikusai, akik az öltözködéssel üzennek, akiknek karakterjegyük az, ahogyan ruházkodnak.

Időpont: 2023. november 15. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Tudomány és Technika Háza – I. emelet (8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. )

Előadó: Dr. Schiffer Miklós

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!